Som Tam

Home > Thais Koken en de Thaise keuken > Som Tam

Som Tam, een pittige en gezonde Thaise salade!

De bekendste Thaise salade en de lievelingssalade van de Thais.

Som Tam

Papaja salade (som tam) is een van de meest bekende salades uit de Thaise keuken. De salade wordt gemaakt van de onrijpe papaja vrucht. Als de papaja rijp is heeft de vrucht een oranje kleur, onrijp heeft ze een lichtgroene kleur. Een ander, belangrijk ingrediënt zijn de kleine, rode chilipepertjes die pikant zijn.

De Thais houden ervan om deze salade zo pikant mogelijk te eten. Zo scherp dat de tranen over de wangen lopen. Hoe pikanter, hoe beter. Als u het niet zo scherp wilt vraagt u ‘mai pet’ (niet te spicy).

Som Tam

In Thailand wordt som tam in restaurants geserveerd, maar het wordt ook heel veel op straat verkocht. Zie je iemand bij een karretje in een vijzel stampen dan kun je er bijna zeker van zijn dat er som tam wordt gemaakt.

Som tam palaa

Som tam is zeer populair bij de Thais uit Isaan, het Noordoosten van Thailand. In de Isaan versie voegt men vaak gefermenteerde vis toe. Vermijd deze Isaan versie (som tam palaa), want wij westerlingen zijn niet goed bestand tegen gefermenteerde vis en worden er vaak serieus ziek van.

Lekker en gezond

Doe zoals in Thailand en eet som tam samen met een kommetje rijst of met kleefrijst. Het smaakt niet alleen goed maar is ook gezond. Het bevat namelijk weinig calorieën en vet.

Som Tam

Smakelijk!

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais KokenInteressant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.