Mais Beignets

Home > Thaise Recepten > Voorgerechten & Snacks > Mais Beignets

Lekkere maiskoekjes of beignets op zijn Thais bereid. Een heerlijk Thais voorgerecht!

Tod Man Khao Pod

Beignet = een vaste kern van vlees, vis, vruchten, groente, kaas enz., omgeven door deeg en gefrituurd

voor 4 personen
20-30 min. bereiding

Ingrediënten

  • 4 maiskolven of 450 g maiskorrels uit een blik
  • 1 l plantaardige olie om te frituren
  • 1 el rode curry pasta
  • 1 ei
  • 3/4 kopje rijstmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 el zout
  • 1/4 kopje Thaise basilicum bladeren
  • Thaise zoete chilisaus

Bereiding

1 Doe de olie in een wok en verhit tot 150 graden. Neem een schaal en vul deze met keukenpapier en hou deze in de buurt.

2 Pel de maiskorrels van de maiskolven af. Leg de helft van de maiskorrels apart. Doe de andere helft van de maiskorrels in een blender samen met de rode curry pasta, ei, rijstmeel, bakpoeder en zout. Blend totdat je een vloeistof hebt zonder korrels en doe dit in een kom.

3 Leg de Thaise basilicumblaadjes op elkaar en rol ze tot je een rolletje hebt van de blaadjes. Snij met een scherp mes het rolletje over de breedte zo fijn als je kunt. Vouw de bladeren in het deeg met de mais samen met de overgebleven hele maiskorrels.

4 Laat het maisdeeg voorzichtig in de olie zakken, 1 eetlepel per keer. Zorg dat de pan niet overvol geraakt. Als de beignets beginnen te drijven, draai ze dan om zodat ze aan beide kanten even bruin worden (cirka 4 minuten per kant). Wanneer ze een goudbruine kleur hebben en aan de kant donker beginnen te worden, neem ze dan uit de wok en leg ze in de kom met keukenpapier. Doe dit opnieuw tot al het deeg op is.

5 Laat de beignets eventjes afkoelen en serveer deze daarna met de zoete chilisaus.

Smakelijk !

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais Koken



Interessant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.



Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.