Roergebakken rundvlees met broccoli

Home > Thaise Recepten > Vlees & Gevogelte > Roergebakken rundvlees met broccoli

Roergebakken rundvlees met broccoli

Neua phad broccoli

เนื้อผัดบร็อคโคลี่

voor 2 personen
20 min. bereiding | 20 min. marineren

Ingrediënten

RUNDVLEES MARINADE

  • 250 g mals rundvlees, tegen de draad in gesneden in dunne, hapklare stukjes
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl oestersaus
  • 1 eiwit
  • ¼ tl gemalen witte peper
  • 1 ½ tl maizena of tapiocazetmeel

SAUS

  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ¼ tl gemalen witte peper
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • 1 el oestersaus
  • 1 tl Golden Mountain saus of sojasaus
  • 1 tl vissaus
  • 1 ½ tl suiker
  • 1 el water

DE REST

  • plantaardige olie
  • 250 g broccoli in roosjes gesneden, snij de stelen in plakjes
  • schijfjes wortel (optioneel)
  • Jasmijnrijst om erbij te serveren

Bereiding

1 Doe het rundvlees in een kom en voeg dan de oestersaus, sojasaus en witte peper toe. Goed mengen. Voeg eiwit en maizena toe, meng goed en zorg ervoor dat alle stukjes rundvlees bedekt zijn met de marinade. Laat zo minstens 20 minuten staan.

2 Doe alle sausingrediënten samen, roer om de suiker op te lossen.

3 In een wok (als je een wok met ronde bodem hebt, gebruik dan een grote, platte koekenpan), voeg net genoeg olie toe om de bodem te bedekken, verwarm tot zeer heet. Doe dan de broccoli erin en verdeel ze in één laag, draai ze zodat de platte kant naar beneden is gericht. Doe dit in porties als dat nodig is, zodat de pan niet overvol is. Laat de broccoli 1-2 minuten schroeien zonder te bewegen of tot ze aan één kant bruin zijn. Draai ze om en laat de andere kant kort bruin worden (de andere kant word iets minder bruin). Neem uit de wok en leg apart op een bord.

4 Als je een koekenpan voor de broccoli hebt gebruikt, kun je nu overschakelen naar een wok om het omscheppen te vergemakkelijken. Voeg een beetje olie toe aan de wok (juist genoeg om de bodem te bedekken) en verwarm op hoog vuur tot het heel heet is.

5 Voeg het rundvlees toe en spreid het zoveel mogelijk uit in één laag. Laat het vlees aan één kant mooi bruin schroeien, draai dan het vlees snel om.

6 Voeg de broccoli en de saus toe en roer tot het vlees volledig gaar is. Voeg een scheutje water toe als het een beetje droog lijkt (voeg niet te veel water toe, roerbakgerechten zien er altijd droger uit in de pan, je zult meer saus zien zodra het op een bord ligt.) Optioneel kun je er ook schijfjes wortel aan toe voegen.

7 Zodra het vlees klaar is, zet het vuur uit en schep op een bord.

8 Serveer met jasmijnrijst. Smakelijk!

roergebakken rundvlees broccoli

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais Koken



Interessant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.



Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.