Groene kipcurry

Home > Thaise Recepten > Vlees & Gevogelte > Groene kipcurry

Groene kipcurry

Gaeng keow waan

แกงเขียวหวาน

voor 4 personen
20 min. bereiding

Ingrediënten

  • 1¾ kopje kokosmelk
  • 50 g (~3 eetlepels) groene currypasta, (kant-en-klaar gekocht of zelfgemaakt, zie opmerking)
  • 1 kop kippenbouillon, ongezouten
  • 6 kippendijen, zonder bot, zonder vel, in blokjes van ongeveer 2 cm gesneden (als je kipfilet gebruikt, zie opmerking)
  • 2 eetlepels palmsuiker, fijngehakt
  • 1½ – 2 eetlepels vissaus
  • 3-4 kaffirlimoenblaadjes, grof gescheurd
  • 1½ kopje bamboescheuten, uit een blik of vacuümverpakking (in plakjes of reepjes)
  • 1 kopje Thaise basilicum
  • 1 grote rode peper, fijngesneden

Bereiding

1 Neem van de kokosmelk ¾ kopje kokosmelk en doe dit in een pan en verwarm het tot het dik is en de kokosolie begint te scheiden van de kokosmelk. Als dit niet lukt met jouw kokosmelk, ga dan gewoon verder met het recept (veel kokosmelk in blik blijft stabiel).

2 Voeg currypasta toe en bak onder voortdurend roeren op een middelhoog vuur gedurende ongeveer 2 minuten tot het aromatisch is. Als er pasta aan de bodem van de pan blijft kleven, dan kun je deze deglaceren met een klein beetje van de resterende kokosmelk.

3 Voeg de kippendijen toe en roer om te mengen met de pasta.

4 Voeg kaffir limoenblaadjes, kippenbouillon, resterende 1 kopje kokosmelk, palmsuiker en 1 eetlepel vissaus toe. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen gedurende 10-15 minuten of tot de kip gaar is.

5 Als de curry klaar is met sudderen, voeg de bamboescheuten toe en breng aan de kook. Zodra het kookt, van het vuur halen

6 Proef en voeg indien nodig meer vissaus en/of suiker toe.

7 Roer de Thaise basilicum en de rode peper erdoor.

8 Serveer met jasmijnrijst. Smakelijk!

INDIEN JE KIPFILET GEBRUIKT:

1 en 2 idem als hierboven.

3 Voeg kaffir limoenblaadjes, resterende 1 kopje kokosmelk, kippenbouillon, palmsuiker en 1 eetlepel vissaus toe. Breng op een hoog vuur aan de kook.

4 Voeg kipfilet toe en kook tot de kip ongeveer 70% gaar is, ongeveer 1-2 minuten.

5 Voeg bamboescheuten toe en breng aan de kook. Zodra het kookt, van het vuur halen.

6 Proef en voeg indien nodig meer vissaus en/of suiker toe.

7 Roer de Thaise basilicum en de rode peper erdoor.

8 Serveer met jasmijnrijst. Smakelijk!

Opmerkingen
Bij het gebruik van in de winkel gekochte currypasta kunnen de zoutheid en kruidigheid sterk variëren tussen de verschillende merken. Begin met ongeveer 50 g (ongeveer 3 eetlepels) pasta, je kunt daarna nog altijd meer toevoegen indien nodig.

Als je kipfilet gebruikt, marineer de kipfilet dan in 2 tl vissaus terwijl je de andere ingrediënten klaarmaakt.

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais Koken



Interessant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.



Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.