Pad Thai

Home > Thaise Recepten > Rijst & Noedels > Pad Thai

Pad Thai

ผัดไทย

voor 2-3 personen
20 min. bereiding | 1 uur inweken

Ingrediënten

Saus:

  • 35 g palmsuiker, fijn gestampt
  • ¼ kop tamarinde pasta (zie opmerking 1)
  • 2 el vissaus
  • 3 el water

Pad Thai:

  • 150 g rijstnoedels (kies noedels die ongeveer 2mm breed zijn)
  • 200 g gekookte, gepelde garnalen
  • 1 kleine sjalot, in dunne plakjes gesneden, ongeveer 3 eetlepels
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 el gedroogde garnalen, fijngehakt
  • 1 stuk geperste tofu, in kleine stukjes gesneden (zie opmerking 2)
  • ½ tl rode chilivlokken, of naar smaak
  • ¼ kopje zoete geconserveerde daikon-radijs, fijn gesneden (zie opmerking 3)
  • 2 eieren
  • 100 g verse taugé (sojaspruiten)
  • 1 kop knoflookteentjes, in stukken van 5 cm gesneden
  • ¼ kopje geroosterde pinda’s, in stukjes
  • 1 limoen

Opmerkingen

1 Gebruik tamarinde pasta afkomstig uit Thailand of Viernam. Gebruik NIET het zwarte, kleverige tamarinde-concentraat, dit is afkomstig uit India, en is veel meer geconcentreerd en kan niet op dezelfde manier gebruikt worden als in dit recept.

2 Geperste tofu is super stevig en brokkelt niet af. Als je het niet kunt vinden, kun je stevige tofu gebruiken: snij het in kleine stukjes en bak het eerst af om het stevig te maken.

3 Daikon radijs, ook gekend als witte radijs, japanse radijs of chinese radijs. Zoete gekonfijte radijs: als je dit niet kunt vinden, laat het dan gewoon weg. Maar omdat de radijs zout en zoet is, voeg dan wel een beetje extra vissaus en palmsuiker toe om dit te compenseren.

Bereiding

1 Doe de rijstnoedels in een kom. Doe er water (van kamertemperatuur ) over en laat ze 1 uur weken, totdat de noedels van doorschijnend naar volledig wit worden en zeer buigzaam zijn. Giet ze af, laat goed uitlekken en zet ze weg .
Tip: Je kunt de noedels een paar dagen van tevoren weken, afgieten en tot gebruik in een afgesloten bak in de koelkast bewaren.

2 Verhit 2 eetlepels olie op een hoog vuur in een wok of grote braadpan. Als de pan erg heet is, voeg je de garnalen toe en laat je ze zonder te bewegen dichtbraden tot ze halverwege gaar zijn. Draai om en bak de garnalen aan de andere kant af. Verwijder en zet opzij.

3 Voeg in dezelfde pan nog eens 1-2 eetlepels olie toe en zet het vuur middelhoog. Voeg de sjalotten, knoflook, gedroogde garnalen, gekonfijte radijs, geperste tofu en chilivlokken toe. Bak tot de knoflook licht bruin begint te worden.

4 Voeg de geweekte noedels en de saus toe, draai het vuur hoog en blijf roeren en omscheppen tot de noedels alle saus hebben opgenomen.

5 Zodra alle saus is opgenomen, duw de noedels naar een kant van de pan en voeg de eieren toe aan de lege ruimte. Roer de eieren voorzichtig door elkaar en laat ze ongeveer halverwege stollen. Leg de noedels op de eieren en laat de eieren nog ongeveer 15 seconden volledig stollen. Draai alles om (je kunt ze omgooien of gebruik gewoon een wokspatel) en gooi om de eieren te verspreiden.

6 Voeg de taugé, knoflook schijfjes en de helft van de pinda’s toe, zet het vuur uit en roer alles door elkaar. Door de restwarmte van de pan zullen de groenten net genoeg gaar worden.

7 Leg de noedels op een schaal, bedek met de garnalen en strooi de resterende pinda’s erover. Serveer met een stukje limoen (dit is absoluut vereist). Je kunt desgewenst ook serveren met extra taugé, knoflook en chilivlokken. Zorg ervoor dat je die limoen over de noedels knijpt voordat je gaat genieten!

Smakelijk!

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais Koken



Interessant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.



Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.