Glasnoedels salade

Home > Thaise Recepten > Rijst & Noedels > Glasnoedels salade

Glasnoedels salade is een favoriet gerecht in elk Thais huis. Glasnoedels worden gemaakt van mungbonen. Glasnoedelsalade heeft heerlijke smaken met veel verfrissende, knapperige groenten. Het wordt waarschijnlijk ook een van jouw favoriete salades!

Yum Woon Sen

ยำวุ้นเส้น

voor 2-3 personen
20 min. bereiding

Ingrediënten

  • 40 g droge glasnoedels (bihoen, cellofaannoedels)
  • 1 volle eetlepel gedroogde garnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 takjes koriander, stengels en blaadjes gescheiden
  • Thaise chillies, naar smaak
  • 1 el palmsuiker, fijngestampt
  • 2 el + 1 tl vissaus
  • 3 eetlepels vers limoensap
  • 1 tomaat, in partjes gesneden
  • ¼ kopje ui, julienne fijngesneden
  • 1 stengel Chinese bleekselderij (of 2 kleine binnenstengels en blaadjes van gewone bleekselderij)
  • 100 g varkensgehakt
  • 6 middelgrote garnalen
  • ¼ kopje geroosterde pinda’s

Bereiding

1 Week de noedels in water op kamertemperatuur gedurende 7-10 minuten tot ze zacht en buigzaam zijn. Giet af en knip de noedels 2-3 keer met een schaar om ze in te korten.

2 Doe de gedroogde garnalen in een kleine hittebestendige kom, giet er heet water over en dek af met een deksel. Laat 3-4 minuten rusten om de garnalen zacht te laten worden.

3 Doe de tomaat, ui en Chinese selderij in een grote mengkom. Als de gedroogde garnalen klaar zijn, giet je ze af en stamp je ze in een vijzel en stamper tot ze in kleinere stukjes zijn gebroken. Je kunt ze ook grof hakken als je geen vijzel hebt. Voeg de gedroogde garnalen dan toe aan de mengkom.

4 Snijd de korianderstelen in kleine stukjes en doe ze in de vijzel en stamper samen met knoflook en chilipepers. Stamp tot een pasta. Voeg de palmsuiker toe en stamp tot het is opgelost. Voeg 2 eetlepels vissaus en het limoensap toe en roer om te mengen.

5 Breng een pan water aan de kook, voeg de glasnoedels toe en kook 2 minuten. Haal ze met een tang uit het water (bewaar het water), en doe in een zeef om overtollig water te verwijderen. Zet de noedels opzij.

6 Voeg verse garnalen toe aan het hete water en kook 30-45 seconden of tot ze gaar zijn. Doe de garnalen in de mengkom.

7 Giet het kookwater weg, laat net genoeg water over om de bodem te bedekken en zet de pan terug op het fornuis. Zodra het water kookt, voeg je het varkensgehakt samen met 1 theelepel vissaus toe en roer je tot het volledig gaar is. Gebruik een schuimspaan om het varkensgehakt uit de vloeistof te halen en in de mengkom te doen. Voeg vervolgens ook ongeveer 1 eetlepel van het kookvocht van het varkensgehakt toe aan de mengkom.

8 Voeg de noedels toe aan de mengkom, giet de dressing erover en roer alles snel door elkaar.

9 Strooi de korianderblaadjes erover en doe op een bord. Bestrooi met pinda’s en serveer onmiddellijk!

Smakelijk!

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais Koken



Interessant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.



Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.