Gebakken rijst met zalm

Home > Thaise Recepten > Rijst & Noedels > Gebakken rijst met zalm

Eenvoudige, rustieke home cooking! Simpele ingrediënten: gezouten vis, Chinese broccoli, rijst en eieren… en toch zijn de smaken zo bevredigend!
In Thailand kopen we gezouten vis die al gemaakt is, echter dit kun je met weinig moeite zelf maken. En je kan het minder zout maken als je wilt.

Dit is een eenvoudig en smakelijk gerecht, je zult het zeker vaker maken. Zo lekker is het.

Gebakken rijst met zalm – Kao pad kana pla kem

ข้าวผัดคะน้าปลาเค็ม

voor 2-3 personen
2 uur voorbereiding (vis zouten) | 15 min. bereiding

Ingrediënten

Gezouten zalm

  • 1 stuk zalm (dit kan elke grootte zijn, je hebt maar ongeveer 40g per portie nodig) of andere magere, stevige vis
  • zeezout

Gebakken rijst

  • 50-60 g gekookte gezouten zalm
  • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 eieren
  • 2-3 stengels (50 g) Chinese broccoli, stengels in dunne plakjes snijden, blaadjes grof hakken
  • 350 g gekookte rijst
  • 2 tl vissaus (het kan zijn dat je deze hoeveelheid moet aanpassen aan het zoutgehalte van je vis)
  • 1 ½ tl suiker
  • ¼ tl gemalen witte peper
  • Gehakte koriander (optioneel)
  • Limoen om te serveren
  • Prik nam pla om te serveren (optioneel, eenvoudig gemaakt door vissaus, gehakte pepers en een scheutje limoensap te combineren)

Bereiding

Om zelf gezouten vis te maken:

1 Bedek de zalm royaal met zout en laat 2-3 uur in de koelkast staan ​​(2 uur voor dunnere stukken, 3 uur voor dikkere stukken, of pas de duur aan hoe zout je de vis wilt). Spoel daarna de vis af en dep hem droog.

2 Verhit een ruime hoeveelheid olie in een wok (of een braadpan) en bak de vis aan beide kanten totdat de vis goudbruin is. Maak je geen zorgen over het te gaar worden van de vis, we willen dat hij echt goed gaar is.

3 Neem de vis uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te absorberen. De vis is nu klaar voor gebruik. Als je de vis niet meteen gebruikt, bewaar hem dan in de koelkast. In de koelkast is de vis een paar weken houdbaar, en hoe zouter de vis, hoe langer hij houdbaar is.

Om de gebakken rijst te maken:

1 Snijd de gewenste hoeveelheid gezouten vis in kleine stukjes. Voeg in een wok een beetje olie toe en bak de stukjes zalm in ongeveer 3-4 minuten goed bruin en krokant. Haal de vis eruit en zet apart.

2 In dezelfde wok, voeg knoflook toe en bak tot het goudbruin begint te worden. Voeg de eieren toe, breek de dooier en laat deze ongeveer halverwege opstijven, roer dan even door elkaar. Voeg Chinese broccoli toe en roer snel zodat de olie errond komt. Voeg rijst, vissaus, suiker en witte peper toe. Roer tot de rijst heet is en alle korrels goed gescheiden zijn. Schep de zalm erdoor en haal van het vuur.

3 Doe de rijst op een bord en bestrooi met gehakte koriander indien gewenst. Serveer met een schijfje limoen. Wil je extra kruiden, strooi er dan een beetje prik nam pla over.

Smakelijk!

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais Koken



Interessant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.



Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.