Gebakken rijst met ananas

Home > Thaise Recepten > Rijst & Noedels > Gebakken rijst met ananas

Gebakken rijst met ananas

ข้าวผัดสับปะรด

voor 2 personen
20 min. bereiding

Ingrediënten

  • 8 garnalen (laat 4 stuks heel en snij de andere 4 in kleine stukjes)
  • 1 ei
  • 250 gram gekookte rijst, ongeveer 1,5 kopje
  • ¼ kopje uien, in kleine blokjes gesneden
  • 1 el Thaise sojasaus
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl suiker
  • ⅛ tl zout
  • 1 tl kerriepoeder
  • ¼ tl witte peper
  • 1 tl garnalenpasta (optioneel)
  • ½ kopje ananas, vers als je kunt, in kleine stukjes gesneden
  • 2 eetlepels rozijnen (optioneel, indien je van rozijnen houd)
  • ⅓ kopje geroosterde of gebakken cashewnoten, ongezouten
  • 2 lente uien, gesnipperd
  • ½ kopje tomaten, verwijder de zaden, in blokjes van ongeveer 1 cm gesneden
  • schijfjes komkommer om erbij te serveren

Opmerking
Als je ananas uit een blik gebruikt, de ananas eerst goed laten uitlekken en minder lang in de wok laten.

Bereiding

1 Verhit 2 eetlepels plantaardige olie in een wok (of grote koekenpan) tot de wok heet is. Voeg de hele garnalen toe en schroei tot ze gaar zijn. Neem ze dan uit de wok en zet opzij op een bord.
In dezelfde wok, voeg de kleine stukjes garnalen toe en schroei tot ze gaar zijn. Neem ze dan uit de wok en zet opzij op een bord.

2 Voeg indien nodig meer olie toe aan de wok, voeg dan het ei toe en roer een beetje. Als het ei half gekookt is, voeg je de rijst toe en roer je alles door elkaar.

3 Voeg de gesnipperde uien toe en roer door elkaar. Voeg kerriepoeder, witte peper, suiker, zout, sojasaus, vissaus en garnalenpasta toe (indien gebruikt). Roer tot de rijstkorrels gescheiden zijn en de kruiden goed gemengd zijn.

4 Voeg de ananas, rozijnen (indien gebruikt), cashewnoten en kleine stukjes garnalen toe. Roer tot de ananas iets donkerder begint te worden en de rijst droog is.

5 Zet het vuur uit en doe dan de tomaten en lente uien erdoor.

6 Serveer op een bord. Leg de schijfjes komkommer erbij aan de zijkant. Leg de hele garnalen erop. Strooi nog een beetje lente uitjes erover.

Tip: in plaats van op een bord kun je de rijst ook in een uitgeholde ananas doen voor een meer exotische presentatie.

gebakken rijst ananas

Smakelijk!

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais Koken



Interessant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.



Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.