Thaise jasmijnrijstpudding

Home > Thaise Recepten > Nagerechten > Thaise jasmijnrijstpudding

 

Thaise jasmijnrijstpudding

 

voor 4 personen
15 minuten bereiding | 15 minuten inweken

thaise jasmijnrijstpudding

Ingrediënten

  • 300 g Thaise jasmijnrijst
  • 225 ml water
  • 225 ml kokosmelk (kokosextrakt 60%)
  • 200 ml kokosroom
  • 3 kaffirlimoenblaadjes, verwijder de steeltjes
  • 1 el suiker
  • 1 snuifje zout
  • 1 snuifje kardemom (naar smaak)

Voorbereiding

Doe de rijst in een grote kom en spoel enkele keren met koud water, totdat het water helder is. Vul de kom opnieuw met schoon water en laat de rijst 15 minuten weken.

Bereiding

1 Zeef de rijst en doe in een pan. Doe er het water, kaffirlimoenblaadjes, kokosmelk, suiker, zout en kardemom bij. Alles goed roeren. Breng nu aan de kook op een hoog vuur. Af en toe zachtjes roeren zodat de rijst niet aanbrand op de bodem van de pan. Als het kookt, goed doorroeren. Zet nu het vuur op de laagste stand.

2 Laat ongeveer 10 minuten pruttelen op de laagste stand. Af en toe roeren. Als het water en de kokosmelk bijna volledig zijn opgenomen door de rijst, doe er dan de kokosroom bij. Goed roeren. Zet dan het vuur uit.

3 Laat nog 5 à 10 minuten staan.
Schep dan over in kommetjes en haal de kaffirlimoenblaadjes eruit.

Serveer warm en leg er fruit op, bijvoorbeeld stukjes verse mango, lychees of abrikozen.
Je kan de jasmijnrijstpudding ook in de koelkast bewaren en serveren als een koud nagerecht.

thaise jasmijnrijstpudding

Smakelijk!

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais Koken



Interessant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.



Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.