Mango sorbet

Home > Thaise Recepten > Nagerechten > Mango sorbet

Een heerlijk Thais nagerecht!

voor 4 personen

Ingrediënten

  • 100 gram suiker
  • 1 rijpe mango
  • sap van 1 limoen
  • 100 ml droge schuimwijn of champagne

Bereiding

1 Kook 1oo gram suiker in een pan met 15o ml water op een hoge temperatuur in 5 tot 6 minuten tot siroop. Laat die 1 uur afkoelen. Zet een metalen schaal in het diepvriesvak.

2 Schil 1 rijpe mango en snijd het vruchtvlees in stukken (de pit verwijderen). Pureer dit fijn met het sap van 1 limoen.

3 Roer de afgekoelde suikersiroop en 1oo ml droge schuimwijn of champagne erdoor en doe dit mengsel dan in de ijskoude schaal.

4 Zet deze in totaal 2-3 uur in het diepvriesvak en roer het mengsel om de 3o minuten stevig door met een vork. Schep er voor het serveren balletjes uit met een ijsschep (of met een eetlepel) en doe deze in cocktailglazen.

mango sorbet

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais Koken



Interessant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.



Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.