Kokos-limoenrijst met mango

Home > Thaise Recepten > Nagerechten > Kokos-limoenrijst met mango

Khao Niaow Ma-Muang

voor 4 personen
45 minuten bereiding

Ingrediënten

  • 120 gram langkorrelige rijst (uit de Aziatische winkel)
  • 4 eetlepels suiker
  • 200 gram romige kokosmelk (uit een tetrapak)
  • 1 limoen
  • 1 rijpe mango
  • (geroosterde sesamzaadjes)

Voorbereiding

Neem 120 gram langkorrelige rijst en laat deze 8 uur in koud water weken.

Bereiding

1 Giet de rijst daarna af en doe hem in een schone keukendoek.

2 Stoom de rijst afgedekt gedurende 20 minuten boven kokend water in een wok met stoominzet of in een zeef boven een pan.

3 Trek de schil van 1 onbespoten limoen met een zesteur

4 Doe de rijst in een schaal en roer er door:
– 4 eetlepels suiker
– 200 gram romige kokosmelk
– en de limoenschil

Laat dit afgedekt 20 minuten trekken.

5 Schil dan 1 rijpe mango en snijd het vruchtvlees in stukken (de pit verwijderen). Opdienen met de rijst. Als je wilt kun je de rijst bestrooien met geroosterde sesamzaadjes. Als ‘finishing touch’ kun je het nagerecht versieren met de bloem van een Thaise orchidee.

Saus
Je kunt ook een saus maken bij dit nagerecht. Neem 1/2 blikje kokosmelk en warm dit op op een middellaag vuurtje voor 5 minuten (de kokosmelk niet laten koken!). Voeg 3 eetlepels suiker toe en roer om de suiker te laten oplossen. Proef de saus om te kijken of deze zoet genoeg is, voeg desnoods meer suiker toe.

Smakelijk!

kokos-limoenrijst met mango

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais Koken



Interessant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.



Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.