Kleefrijstpudding

Home > Thaise Recepten > Nagerechten > Kleefrijstpudding

 

Kleefrijstpudding

 

voor 4 personen
35 minuten bereiding | 4 uur inweken

Ingrediënten

  • 75 g Thaise kleefrijst
  • 3 dl kokosmelk (kokosextrakt 60%)
  • suiker of kokosroom als extra smaakmaker

Voorbereiding

Doe de kleefrijst in een grote kom en spoel enkele keren met koud water, totdat het water helder is. Vul de kom opnieuw met schoon water en laat de rijst 4 uur weken in water op kamertemperatuur.

Bereiding

1 Giet goed af en doe de rijst weer in een pan. Schenk de kokosmelk erbij. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het mengsel afgedekt 25 – 30 min. onder regelmatig roeren pruttelen.

2 Voeg naar smaak suiker, kokosroom en eventuele andere smaakmakers toe. Kook nog 5-10 min. onafgedekt tot de rijst de door jou gewenste dikte heeft. Serveer met fruit zoals bijvoorbeeld frambozen, stukjes kiwi of stukjes banaan.

Smakelijk!

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais Koken



Interessant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.



Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.