Rode kerriepasta

Home > Thaise Recepten > Basisrecepten > Rode kerriepasta

 

Nam Prik Gaeng Ped

 

voor 1-2 currygerechten
30 min. bereiding | 30 min. inweken

Ingrediënten

  • 5 grote gedroogde rode chilipepers
  • 1 el korianderzaadjes
  • 
1 tl komijn zaadjes
  • 5 witte peperkorrels
  • 1 kaffierlimoen
  • 1 stuk verse Laos (ca. 1 cm)
  • 2 korianderwortels
  • 2 stengels citroengras
  • 5 thaise sjalotten
  • 10 teentjes knoflook
  • 1 tl zout
  • 1 tl trassi (garnalenpasta)

Bereiding

1 Breek de chilipepers open en verwijder de pitjes. Bedek de peulen in een schaal met water en laat ze 30 minuten inweken. Rooster de koriander- en komijnzaadjes in een droge anti-kleefpan tot ze geuren.  Stamp ze met de peperkorrels fijn in de vezel. Haal het mengsel uit de vijzel en zet apart.

2 Was de kaffierlimoen met heet water, droog hem af en rasp 1/4 van de schil dun. Was de laos en korianderwortels en hak ze fijn. Snij van het citroengras het onderste zachte gedeelte fijn.  Pel de sjalotten en knoflook en snijd ze in grove stukken. Giet de chilipepers af en knip ze met een keukenschaar in kleine stukjes.

3 Doe de geraspte schil van de kaffirlimoen in de vijzel en stamp hem fijn.  Voeg na elkaar laos, korianderwortel, citroengras, chilipeper, zout, sjalotten en knoflook toe. Stamp dit met uithalende stevige slagen in ongeveer 20 minuten tot een homogene,romige pasta. Voeg de geroosterde kruiden en de garnalenpasta toe en meng deze er goed door.

Tip

Je kunt de kerriepasta goed invriezen, het beste is in porties in een ijsblokjeshouder. Voor gebruik wel op kamertemperatuur laten komen!
Indien je echt geen tijd hebt, kun je een kant-en-klare kerriepasta uit een potje gebruiken.  Maar het lekkerste is zelfgemaakte, verse kerriepasta. En leuk om te maken!
Bewaar verse kerriepasta maximum 2 weken afgedekt in de koelkast.

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais Koken



Interessant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.



Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.