Dipsaus van Nam Pla

Home > Thaise Recepten > Basisrecepten > Dipsaus van Nam Pla

In Thailand staat Nam Pla (Thaise vissaus) bij elke maaltijd op tafel om het Thaise eten ‘op te zouten’ en dient ook als een soort ‘dipsaus’.

Deze dipsaus is eenvoudig zelf te maken.

Ingrediënten

  • 4 eetlepels ‘Nam Pla’ (Thaise vissaus)
  • 4 eetlepels warm water of bouillon
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 theelepels wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt
  • 1 rood Spaans pepertje, fijn gehakt

Bereiding

Alles goed roeren en door de verhouding suiker/citroen te variëren kun je de saus aan je eigen smaak aanpassen.

Probeer het maar en eet smakelijk!

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais Koken



Interessant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.



Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.